Представяне на Отделение по оперативна гинекология

СНИМКА2

Представяне на отделение по оперативна гинекология - акценти

В сектора по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ фокусът на специалистите е върху миниинвазивните оперативни методи с цел по-добра диагностика, лечение и възстановяване на пациентките.

„Едно отделение трябва да има добре подготвен и обучен екип. На второ място – непрекъснато обучение, повишаване на квалификацията и практика и е на последно място, модерна апаратура. За щастие ние имаме всичко това.“ Д-р Иван Димитров

„Предимствата за пациентите от лапароскопската хирургия са най-вече в постоперативния период, защото те се възстановяват изключително бързо, няма разрез, който да оставя големи белези, кръвозагубата е по-малка“. Д-р Надя Магунска

Секторът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ всекидневно прилага най-съвременните оперативни технологии в постоянно внедрява ново и висококачествено оборудване. Този контекст дава възможност на медицинския екип на сектора да поддържа най-високо ниво на полаганите за пациентите грижи и постоянно да подобрява качеството на професионалното си представяне. По този начин всеки пациент получава лечение в съответствие с европейските и световни постижения в областта, както и с най-добра медицинска практика.

Организацията на работа в отделението осигурява непрекъснато 24-часово изпълнение на лечебната дейност, включително на медицинска помощ при спешни състояния. Приемането на пациентите за оперативни процедури се съобразява единствено със спецификата на диагностиката и лечението на гинекологичната патология.

Всички пациенти на сектора по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ имат достъп до най-модерната апаратура и инструментариум, в това число високотехнологично оборудване за целите на едноскоспката хирургия и оперативната гинекология. Лечебното заведение партнира със световните лидери в производството на медицинска апаратура.

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са с профилирана насоченост и опит в диагностиката и лечението на гинекологични заболявания. Всекидневната им практика включва широк набор от оперативни интервенции, с които можете да се запознаете тук.

В името на ранното поставяне на диагноза и своевременното лечение в сектора се прилагат диагностични оперативни интервенции, които често решават репродуктивните планове на пациентките. Миниинвазивните методи предлагат максимална информативност, бързо възстановяване и много по-кратко откъсване от обичайното всекидневие от страна на пациентката. Това дава възможност за максимално точни препоръки за терапия и лечение в дългосрочен план. В тази посока е и прилагането на трансвагиналната лапароскопия и офис (мини) хистероскопията като диагностични и лечебни методи в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Технологичният напредък и съвременният хирургически инструментариум превърнаха в реална алтернатива за все повече жени минимално инвазивната гинекологична хирургия (ендоскопски операции). Много от процедурите, които доскоро изискваха сложни отворени коремни операции, днес се извършват само през няколко малки дупчици.

Секторът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ включва модерни операционни зали. Те са оборудвани със съвременна апаратура и инструментариум за извършване на пълния обем гинекологични операции. Фокусът на отделението е върху ендоскопската хирургия с минимално инвазивна интервенция. Секторът включва още зали за реанимация и възстановяване от анестезия, стационарен блок, комфортно обзаведен и оборудван в помощ на възстановителният процес на пациента, високотехнологичен сектор за образна диагностика и други специализирани помещения, свързани с подсигуряването на оперативната дейност.Не забравяйте, че най-добрата превенция е профилактиката. Запишете своя час за профилактичен преглед на 02 920 0901 или през онлайн платформата на нашия сайт.Възползвайте се и от най-новите възможности за достъп до акушер-гинеколог и репродуктивен специалист – през публичния канал на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ във Viberили като пишете лично съобщение до официалната фейсбук страница на лечебното заведение.

Погрижете се за здравето си още днес само с един клик!Видео: Оперативна гинекология

Запознайте се с екипа на сектора по оперативна гинекология във видеото и научете повече къде се срещат мисията на екипа на Медицински комплекс „д-р Щерев“ и желанието на пациентите да получат най-съвременното лечение.Пациентите на сектора по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ имат достъп до най-модерната апаратура и инструментариум, в това число високотехнологично оборудване за целите на ендоскопската хирургия. Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са с профилирана насоченост и опит в диагностиката и лечението. Уютната атмосфера в болничния стационар дава нужното спокойствие за изписване след пълно възстановяване.

Гинекология