predstavyane na rodilno

Представяне на родилното ни отделение - акценти

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ осигурява висококачествена грижа, индивидуално отношение, комфорт и уют, от които всяка жена, превръщаща се в майка, се нуждае.

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се състои от две предродилни зали, родилни зала за нормални раждания, операционни зали за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи и комфортен болничен стационар за престой и възстановяване.

Д-р Мариян Александров, завеждащ родилно отделение към Медицински комплекс „Д-р Щерев“: „Няма по удовлетворяващо чувство за един АГ специалист от това да поеме новия живот в ръцете си.“

Представяне на родилното ни отделение

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е открито на 9 декември 2006 г. – денят, в който Българската православна църква отбелязва празника Зачатие на Св. Анна. Майката на Пресвета Богородица е и патрон на отделението вече повече от 10 години и всяка година на тази дата то се освещава. Поради нарастващия интерес на пациентите на болницата към възможността да посрещнат новороденото си в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, 8 години по-късно, на 9 декември 2014 г., официално беше открито разширеното и обновено родилно отделение.

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се състои от две предродилни зали, родилна зала за нормални раждания, две операционни зали за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи и болничен стационар за престой и възстановяване.

В предродилните зали родилките се настаняват за непосредствена подготовка за предстоящото раждане, на модерна апаратура лекари и акушерки следят тоновете на бебето и контракциите на майката.

Родилната зала за нормални раждания е обзаведена със специално анатомично легло, произведено в Германия, което осигурява максимален комфорт и улеснява раждането. Научете как протича естественото раждане в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ тук. Двете операционни зали за цезарово сечение са модерно оборудване според най-високите европейски стандарти. Разберете детайли за оперативното родоразрешение тук.

В интензивния сектор за следродилни и следоперативни грижи се наблюдават родилите жени, като продължителността зависи от типа на родоразрешението, а основните им жизнени показатели се следят на съвременна реанимационна апаратура. Грижа за пациентките в сектора полагат екип от акушер-гинеколог, акушерка и реаниматор.

По време на първите часове на реанимационното възстановяване бебетата се настаняват в специална затоплена и пригодена за по-лесната им адаптация стая. Тя е снабдена с най-ново поколение кувьоз за интензивни грижи на недоносени деца и бебетата, настанени в нея, са под грижите на специалист неонатолог.

В стационара за следродилен престой и възстановяване се предлагат специализирани грижи в уютна среда, за да е престоят на родилките и техните бебета приятен и комфортен. Майките и техните новородени са под постоянната грижа на квалифициран персонал – лекари и акушерки.
Всяка стая от обновеното родилно отделение разполага със собствен санитарен възел и баня, оборудвана е с телевизор с кабелна телевизия, климатик, мини бар (хладилник) и безжичен интернет достъп.

Участвайте в Ден на отворените врати в родилно отделение, за да разгледате условията в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и научите как протича най-вълнуващият момент в живота на всяко семейство. Заявете присъствието си в инициативата на 02 920 0901 сега – местата са ограничени!

Престоят в болничния стационар на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ е 3 дни при нормално раждане и 5 дни след цезарово сечение, като след оперативното родоразрешение първите 24 часа от престоя са в интензивния реанимационен сектор. През всички дни от своя престой майките всекидневно се преглеждат от акушер-гинеколог, а бебетат – от лекар неонатолог. При необходимост се предоставя и консултация с психолог. В грижата е включено 24-часово наблюдение от екип от високо квалифицирани акушерки.

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ държи на комфорта и спокойствието на своите пациенти, поради което предоставя пълен набор от грижи, консумативи и аксесоари за бързото възстановяване на майката и бебето след раждането. Запознайте се с пакетът за раждане при нас и научете повече какво включва той по време на нашите тематични инициативи!

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се спазва принципът за неотделяне на майката от детето. Това е най-добрият начин да се задействат майчините инстинкти, както и да се активизират физиологичните процеси в организма на родилката, спомагащи лактацията. Новородените се настаняват при майките в удобните си легълца с регулиране на височината и положението, които осигуряват максимален комфорт както на най-малките пациенти, така и на техните майки. При желание на родилката и нужда от допълнително възстановяване бебето може да се гледа в отделна стая до момента, в който тя се почувства готова да го вземе при себе си. Отново по нейно желание новороденото може да се поема за гледане през нощта от акушерския екип в отделна стая с цел осигуряване на време за отдих.

Естественото хранене е най-добро за бебетата, поради което екипът акушерки дават съвети на родилките как кърменето да се превърне в желан и лесен процес. При липса на кърма бебетата се хранят с висококачествено адаптирано мляко. Запознайте се с инициативите в подкрепа за кърменето, които Медицински комплекс „Д-р Щерев“ регулярно организира и заявете своето участие в тях на 02 920 0901!

По време на болничния си престой новородените всеки ден получават тоалет, включват обработка на пъпен остатък, тоалет на кожата, очите и ушите, регулярна смяна на памперс. Най-емоционалният момент за всички е изписването в специално създадената за това зала. Там родителите могат да посрещнат своите гости, да направят първите снимки на най-новия член на семейството си, поет от ръцете на акушер-гинеколога и акушерката, които са го изродили.

40 дни след раждането майките идват на контролен преглед при акушер-гинеколог, за да са сигурни, че най-важният етап в техния живот е завършил успешно и те могат да полагат здрави и уверени грижи за своята растяща радост. Така от първия миг на установяването на бременността до първите дни от появата на новия живот Медицински комплекс „Д-р Щерев“ осигурява висококачествена грижа, индивидуално отношение, топлина и уют, от които всяка жена, превръщаща се в майка, се нуждае.
Запознайте се с условията за раждане

Запознайте се с условията за раждане и възстановяване в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, като се включите в Ден на отворените врати в родилното ни отделение.

Запишете своя час за преглед при лекар на 02 920 0901, чрез електронната ни форма или през Viber  или Facebook Messenger! Направете най-важните дни и месеци в живота си леки и изпълнени с радост!

Видео: Разходка в родилното ни отделение

За онези от вас, които нямат търпение или време да се включат в Дните на отворените врати в Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме подготвили една интересна видео разходка в Родилното ни отделение с водещ прекрасната Евелина Павлова. Гледайте видеото със звук и вижте всички важни стъпки, през които преминава една майка със своето бебе в нашия родилен дом.
P.S. Ще видите и един един кът, който е подготвен специално за татковци.

Видео: Родилно отделение

Раждането е тайнство, чудо, мисия! Така го възприемат акушер-гинеколозите от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които разказват в специалния ни видеоклип какво е усещането да поемеш новия живот в ръцете си и да чуеш първото изплакване на току-що родено бебе.

Представяне на родилното ни отделение - обобщение

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е открито на 9 декември 2006 г. – денят, а поради нарастващия интерес на пациентите на болницата в края на 2015 г. е разширено и обновено. То се състои от две предродилни зали, родилна зала за нормални раждания, операционни зали за цезарово сечение, интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи и комфортен болничен стационар за престой и възстановяване. В ръцете на опитните специалисти на отделението до 2017 г. са проплакали над 5000 бебета. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ осигурява висококачествена грижа, индивидуално отношение, комфорт и уют, от които всяка жена, превръщаща се в майка, се нуждае.