urology840x500

Андрология-урология - акценти

Научните проучвания и нашата практика показват, че при половината от случаите на стерилитет при двойката са в резултат на мъжкия фактор.

Причините, довеждащи до мъжки стерилитет са многопосочни – паротит по време или след пубертета, варикоцеле, урогенитални инфекции, нетипично разположение на тестисите, хирургични интервенции, хормонални смущения, излагане на външни токсични въздействия и йонизиращи лъчения, генетични и имунологични фактори.

Факторите, свързани с начина на живот също могат да бъдат сред причините за отклонения в сперматогенезата (например затлъстяване, злоупотреба с алкохол, употреба на анаболни стероиди, употреба на наркотици, екстремни спортове, прекалено излагане на тестисите на топлина – сауна, гореща вана и др.).

Андрология-урология

Нелекуваните урогенитални инфекции, протичащи често без симптоми, както и полово предаваните болести са сред водещите фактори за стерилитет при мъжа. При приблизително 60% от случаите на отклонения се установяват нарушения при анализ на семенната течност (спермограма), без да са налични външни индикации или оплаквания.

Нашият стремеж е да осигурим комплексно и професионално обслужване, обхващайки потребностите от грижа за репродуктивното здраве, както при жената, така и при мъжа.

Консултациите и прегледите се провеждат от д-р Юрий Бъчваров, уролог-андролог, специалист в диагностиката, лечението и профилактиката на заболявания на отделителна и мъжка полова система и на стерилитет при мъжа.
Преглед при андролог-уролог - свържете се с нас

За да си запишете час за преглед при андролог – уролог, се обадете на Контактния ни център: 02 920 09 01.

Видео: "Здраве за татковци"

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръщаме сериозно внимание на репродуктивното здраве на бъдещите татковци. Затова решихме да направим специално видео за нашия андрологичен сектор и семинологичната ни лаборатория, в които нашите андролози и биолози-семинолози прилагат водещите методи и процедури за повлияване на т.нар. мъжки фактор при безплодие. Вижте кои са те от разказите на д-р Юрий Бъчваров и биолог Десислава Дюлгерова.

Андрология-урология - обобщение

С 30 години успехи в асистираната репродукция, екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Хиляди са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на андролозите, акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Кабинети