Образна диагностика

Специализираният сектор по образна диагностика в Медицински комплекс „Д-р Щерев” е основно с гинекологична насоченост. Неговата задача е да предоставя съпътстваща грижа и образни изследвания за изясняване на диагноза при гинекологични оплаквания, лечение на безплодие, гинекологична профилактика и онкогинекология. В специализирания кабинет по образна диагностика се извършва ултразвукова диагностика на женска репродуктивна система, на гърди и на щитовидна жлеза, еластография на различни органи, остеоденситометрия, хистеросалпингография и др. Към направлението за образна диагностика се причислява и Отделението по Фетална медицина, на което е отделена отделна секция в нашия сайт.

По-долу можете да се запознаете със специализираните грижи, които предлага сектора ни по образна диагностика:

 • Ехомамография

  Ехомамографията е модерен образен метод, позволяващ ранна диагностика на рака на млечната жлеза чрез използване на ултразвукова апаратура.

 • Еластография

  Еластографията е техника на изобразяване, която увеличава специфичността при откриване на злокачествени образувания.

 • Остеодензитометрия

  Ултразвуковата остеодензитометрия  (QUS – quantitive ultrasound scan) е неинвазивно и безболезнено изследване, което измерва костната плътност.

 • Хистеросалпингография (цветна снимка)

  Хистеросалпингографията или т.н. „цветна” снимка представлява рентгеново изследване с цел визуализация и установяване състоянието на фалопиевите (маточните) тръби и тяхната проходимост.

Видео: Гинекологична и мамологична профилактика в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Профилактиката спасява живот! Това е кредото на сектора по превантивна медицина в Mедицински комплекс „Д-р Щерев“.За да обърнем внимание колко важна е медицинската превенция за женското здраве, направихме специално видео, в което представяме основни аспекти на гинекологичната и мамологичната профилактична грижа.Гледайте клипа, за да се запознаете с последните тенденции в женската профилактика и не забравяйте, че вашето здраве е преди всичко във ваши ръце.

Кабинети