Издаване на болнични листове

Какви са документите, които трябва да предоставите, за да ви бъде издаден болничен лист?

За издаване на болничен лист е необходима  декларация (получава се от регистратурата на лечебното заведение), попълнена с  актуални данни – адрес ПО ЛИЧНА КАРТA.

За коректното попълване на документацията, молим ви, посочете името на вашия работодател, с адрес централното управление – спрямо търговския регистър, и каква е длъжността, която заемате.

Важно е да знаете, че болничните листове се издават  само СЛЕД  назначаване от лекуващия лекар. Продължаването на болничните листове  НЕ се издават „автоматично”, а след задължително потвърждение от лекуващия лекар.

Информация за болнични листове и получаването им:

Преди да бъде готов за получаване – болничният лист и/или друга документация задължително ще премине през лекуващия ви лекар за полагане на подпис. Затова информация за готови документи не може да би бъде дадена от наш сътрудник по телефона или на регистратура, а се получава в приемното време на екип Медицинска документация.

Болнични листове, удостоверения за бременност и удостоверения за бащинство се получават всеки работен ден от 13.00 до 16.00 ч от отдел „Медицинска документация“  на 3-я етаж на болницата.

Готовите болничните листове на хоспитализираните пациенти се получават от втория работен ден след изписването.

При попълване на декларация за заявка за получаване на медицинска документация чрез куриер, молим ви, имайте предвид, че пратката е за сметка на получателя и е с обратна разписка.

Пример на заявление за издаване на болничен лист за амбулаторни пациенти можете да изтеглите от ТУК:Бланка Декларация