Predstavyane840x500

Представяне на специализирани кабинети - акценти

- Медицински комплекс „Д-р Щерев” извършва цялостни здравни грижи за женското и семейното здраве. При нас ще откриете висококвалифицирани специалисти, модерно оборудване, комфортна среда и персонализирана медицинска грижа за цялото семейство -  от решението да имате свое бебе до качествена педиатрична грижа.

- Ние ще се погрижим да планирате бременността си, ще ви дадем спокойствие през деветте месеца на очакване с всички важни изследвания по световен стандарт. Ще бъдем до вас в най-важния миг на семейството – раждането на така желаната рожба. Ще останем до вас при първите грижи за новороденото и ще ви осигурим стриктна грижа при детската консултация – за да растат децата ни здрави и щастливи.

- За младите майки и малките деца сме осигурили забележителен център по физиотерапия и рехабилитация, за да постигнем бърза и изключителна средродилна рехабилитация. Посетете и аква сектора ни - басейн, джакузи, сауна– при нас ще намерите всичко, от което се нуждаете вие и вашите деца – за да поставим акцент към най-важният елемент на щастието – здравето на вас  и вашите близките.

Представяне на специализираните кабинети в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Заповядайте в Центъра за женско и семейно здраве - при нас ще се чувствате като у дома си, но ще получите медицинска грижа по световен стандарт  

 

Медицински комплекс „Д-р Щерев“ разполага с разширен амбулаторен диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети по акушерство и гинекология, фетална медицина, педиатрия, ендокринология, урология-андрология, превантивна медицина и гинекологична онкопрофилактика, мамология, УНГ, неврология, дерматология, физиотерапия и рехабилитация, аква сектор и др.


Традиция, опит и  най-модерните техники в диагностиката и лечението на безплодие:

Консултациите при проблемно забременяване, лечението на безплодие и приложението на асистирани репродуктивни технологии е едно от направленията, които продължават да се развиват интензивно при нас. В Сектора по репродуктивна медицина към лечебното заведение предлагаме високоспециализирани прегледи, консултаци и изследвания при различни случаи на проблеми при зачеването, профилактика на репродуктивното здраве и лечение на стерилитет. С дългогодишна традиция и  успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Разберете повече за това каква ви предстои при инсеминация, ICSI или инвитро ТУК.Акцент към гинекологичната профилактика

Много често жената започва да обръща внимание на превенцията и профилактиката на своето гинекологично здраве, едва когато са налице първите симптоми на здравословен проблем. Редовните профилактични гинекологични прегледи са основен фактор за ранното откриване на заболяване и увеличаване на възможностите за успешно лечение. На практика навременната профилактика спасява живот – въз основа на тази философия се развива сектора по гинекологична превантивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

За да окуражи дамите към малки стъпки в посока на здрав и щастлив живот, специализираните кабинети по онкогинекологична профилактика и по мамология в комплекса предлагат профилактични програми с насоченост към превенция на женското здраве. Сред тях внимание заслужават специално разработените преференциални пакети за годишна профилактика на гинекологични заболявания и за скрининг, фокусиран към борбата с рака на шийката на матката. Към момента сектора по превантивна медицина към комплекса разполага със специализиран кабинет, оборудван с последно поколение стереоколпоскопски апарат с видеокамера с HD резолюция и висок клас система за ултразвукова диагностика, както и с мамологични кабинети за рентгенова и ултразвукова мамография. Допълнително на територията на Комплекса е изградена собствена хисто-патологична лаборатория за изследване на хистологични и цитологични материали. Секторът е оборудван със специализиран процесор Thin Prep, чрез който се прилага най-новият метод за извършване на цитонамазки чрез течно базирана технология. Вижте повече за гинекологичната профилактика ТУК.


Спокойни през бременността

Сериозен фокус и инвестиции са насочени към развитието на Център по фетална и пренатална медицина. В него се прилагат възможностите на съвременната медицина за качествен пренатален скрининг и специализирани фетални (на плода) изследвания. В сектора се извършва собствен биохимичен скиринг, който включва ултразвуков преглед заедно с кръвна биохимична проба за установяване на риск за хромозомни аномалии. В рамките на 24 часа пациентката извършва високоспециализирано ултразвуково изследване и получава резултати от кръвната биохимична проба за комбиниран риск, които се консултират лично от специалист по фетална медицина. Допълнително от сертифицирани лекари се извършват високоспециализирани ултразвукови изследвания за фетална морфология 3D/4D, фетална ехокардиография (изследване на сърцето на плода) и други. При високо-рискови пациентки за раждане на дете с аномалии се извършват както инвазивни изследвания като хорионбиопсия и амниоцентеза, така и модерните неинвазивни тестове за изследване на фетална ДНК без риск за загуба на бременността. Всяка бременна жена се подлага и на високоспециализирана гинекологична и ултразвукова диагностика на маточна шийка за скриниране и превенция на бременността. Чрез нея има възможност за ранно сигнализиране при опасност от преждевременно раждане, прееклампсия и други рискове за загуба на плода. Вижте повече за изключителната грижа за бременните ТУК.


Детската консултация – изключителна грижа за най-малките

Вниманието и грижата, предлагана в Медицински комплекс „Д-р Щерев, продължава и след раждането. Разполагаме със забележителни за България условия за провеждане на детската консултация.  Нашите педиатри са специалисти с дългогодишен опит и изключителни умения за комуникация с бебета и малки деца.  Ние превръщаме прегледа в игра, за да избегнем неприятното усещане у децата, предизвикано  от традиционното посещение при лекар – педиатър.  Проследяване на развитието, профилактични прегледи и специализирани консултации на новородени и бебета от 0 до 12 месеца, на подрастващи от 1 до 3 години и на деца от 3 до 13 години, на юноши и девойки до 18-годишна възраст – това са само част от задължителната педиатрична грижа, която заслужава всяко дете.

Вижте нашият специализиран кабинет ТУК, за да направите най-добрия избор за детската консултация на своето съкровище.


Най-бързото и лесно възстановяване след бременност

Специален интерес предизвиква грижата за майките – за тях в Сектора по физиотерапия и рехабилитация към Медицински комплекс „Д-р Щерев” са разработени единствени по рода си в България абонаментни пакети за следродилно възстановяване и възвръщане на добрата форма. Те включват процедури по кавитация, Велашейп, радиочестотен лифтинг, лечебна гимнастика, мануален масаж, йога, водни занимания.  Чрез тях родилите жени бързо и лесно могат да възстановят своята добра фигура отпреди раждането. Крайният ефект за родилите жени е не само преминаване през бърз и сигурен възстановителен процес, но и постигане на цялостна добра физическа и психическа кондиция. А основният фактор, за да може едно бебе и дете да е щастливо, е то да има щастлива и спокойна майка.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев” ще получите специализирана грижа и внимание за здравето на цялото семейство.
Специализирани кабинети - запишете си час

Искате да си запишете час - свържете се днес с нашия Контактен център на тел. 02 920 09 01

Служителите в Контактния ни център ще ви препоръчат специалист и ще ви информират за свободния график спрямо вашето време и изисквания

Видео: Нашите репродуктивните специалисти

Те застават до вас по нелекия път към мечтаното бебе. Те се борят неуморно за създаването на новия живот. Те носят радост за вас, доверилите ни се пациенти. Те са нашите акушер-гинеколози, репродуктивни специалисти. Гледайте нашия специален видеоклип, подготвен с признателност за всеотдайния им труд и благородното призвание да помагат на доверилите им се двойки да изпитат най-голямото семейно щастие – звънкия смях на бебе у дома!

Видео: Гинекологична и мамологична профилактика в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Профилактиката спасява живот! Това е кредото на сектора по превантивна медицина в Mедицински комплекс „Д-р Щерев“.За да обърнем внимание колко важна е медицинската превенция за женското здраве, направихме специално видео, в което представяме основни аспекти на гинекологичната и мамологичната профилактична грижа.Гледайте клипа, за да се запознаете с последните тенденции в женската профилактика и не забравяйте, че вашето здраве е преди всичко във ваши ръце.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: Педиатричният кабинет в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Нашата грижа и внимание не приключва с проследяването на бременността и раждането на вашето съкровище. За най-малките сме създали приказен педиатричен кабинет с прекрасни педиатри, при които прегледите преминават с предразполагащо и персонално отношение към всяко дете. Гледайте специалното ни видео за нашия уникален педиатричен кабинет и лъчезарните ни специалисти.

Видео: Физиотерапия и рехабилитация при нас

Представяме ви видео с нашите „магьосници“, които без медикаменти ще ви помогнат да кажете „сбогом на болката“!  Екипът ни от физиотерапевти и рехабилитатори не само ще окажат помощ при болка и дискомфорт  при най-различни оплаквания и заболявания, но предлагат и специализирана грижа при подготовка за процедура по асистирана репродукция, при опорно-двигателни проблеми по време на бременността, при  подготовка за раждането, при следродилното възстановяване и при развитието на бебето и детето. Не са за пропускане и предлаганите масажни и естетични процедури, както и специализираните занимания по йога.

Видео: Аква секторът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Животът е произлязъл във водата. Именно чрез водата пък екипът на секторa ни по физиотерапия и рехабилитация помага на нашите малки и големи пациенти да подобрят качеството на своя живот. Гледайте видео за „живата вода“ -  представяне на уникалния ни аква сектор, в който предлагаме специализирани водни занимания за бременни, бебета и родители с деца.

Специализирани кабинети - обобщение

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще намерите изключителна грижа за женското и семейното здраве – от профилактични прегледи и  изследвания за всички  до успешното активно лечение на съществуващ здравословен проблем.