Новини

 • Заповядайте на Май фест 2024 - 24 май

  Заповядайте на Май фест 2024 - 24 май

  За единадесета поредна година отправяме покана към всички наши пациенти и техните малки или пораснали съкровища да се включат на нашето градинско парти Май фест 2024. Заповядайте на 24 май от 11:00 ч. в двора на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, където ще ви очаква скара приготвена лично от проф. Щерев, студени напитки и много забавления за вашите малчугани. По повод 20-годишнината от отварянето на сградата ни, имаме специална изненада за вас, с която ще облагородим средата и ще я превърнем в истински символ на радостта.

  Прочетете повече

 • Среди от ново поколение за отглеждане на ембрионите

  Среди от ново поколение за отглеждане на ембрионите

  От месец март 2024 г. в ембриологичния и андрологичен сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се използват активно среди от ново поколение, богати на антиоксиданти.

  Прочетете повече

 • Предварителна статистика при използването на ембриоскоп с изкуствен интелект

  Предварителна статистика при използването на ембриоскоп с изкуствен интелект

  Доц. Таня Милачич, PhD, завеждаща ембриологичния и андрологичен сектори в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ представи първи данни от приложението на новия ембриоскоп, който болницата ни внедри през 2023 г. ри използването на ембриоскоп, независимо от деня на ембриотрансфера (в случаите на развитие и трансфер) на ден 3, 4, 5 или 6-ти са постигнати 43,5% кумулативен процент бременности, независимо от възрастта на жените и мъжете в проучването. Когато трансферите са осъществени само на ден 5-ти от развитието на предимплантационните ембриони се постигат близо 60% (59,7%) кумулативен процент клинични бременности с много нисък процент (8,8%) неразвиващи се от тях.

  Прочетете повече

 • XXV Национален конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве

  XXV Национален конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве

  За двадесет и пета поредна година екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се включва в провеждането на годишния конгрес на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ). От името на организационния комитет имаме удоволствието да поканим нашите колеги на годишния форум по репродуктивна медицина. XXV Национален конгрес по стерилитет и репродуктивно здраве с международно участие ще се проведе в периода от 04 до 07 април 2024 г., в хотел "Рила", к.к. Боровец.

  Прочетете повече

 • Покана за Благовещение 2024

  Покана за Благовещение 2024

  Щастливи сме, че вече три десетилетия отправяме традиционната си покана към Вас за любимото на всички наши пациенти и служители тържество по случай Благовещение. Тази година ще отбележим на 24 март (неделя) празникът на родителите и децата, заченати и/или родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Заповядайте на 24 март 2024 г., неделя, от 10:30 ч. до 13:00 ч. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” на ул. „Христо Благоев“ 25-31 в София. За присъствие на Благовещение 2024 е необходима предварителна регистрация.

  Прочетете повече

 • Безплатни прегледи за ендометриоза през месец март

  Безплатни прегледи за ендометриоза през месец март

  Месец март е не само началото на пролетта, но и месецът, посветен на усилията за повече информираност и качествена медицинска грижа за пациентките с ендометриоза. И през тази година Ендометриоза центъра към Медицински комплекс "Д-р Щерев" се включва в Ендо Март с безплатни прегледи за пациенти със съмнения или диагностицирани с ендометриоза, осигурени от водещите специалисти на клиниката.

  Прочетете повече

 • Лапароскопски курс за напреднали през февруари 2024

  Лапароскопски курс за напреднали през февруари 2024

  На 21 и 22 февруари екипът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира курс по лапароскопски шев за АГ специалист, напреднали в ендоскопската хирургия. Обучението ще се проведе от доц. Надя Магунска, д-р Елица Валериева и д-р Александър Бояджиев.

  Прочетете повече

 • Д-р Наталия Евтимова отново ще извършва прегледи за фетална ехокардиография

  Д-р Наталия Евтимова отново ще извършва прегледи за фетална ехокардиография

  Щастливи сме да съобщим, че д-р Наталия Евтимова, специалист по фетална кардиология, се завръща със график за специализирани прегледи по фетална ехокардиография за всички нуждаещи се бъдещи мами и техните бебчета. В началния период д-р Евтимова ще преглежда в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ всеки четвъртък. Прегледите се извършват след предварително записан час на тел. 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата.

  Прочетете повече

 • Екипът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира курс по лапароскопска гинекологична хирургия за студенти по медицина и начинаещи специализанти по АГ

  Екипът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира курс по лапароскопска гинекологична хирургия за студенти по медицина и начинаещи специализанти по АГ

  На 17 и 18 януари 2024 екипът по оперативна гинекология на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира курс по лапароскопска гинекологична хирургия за студенти по медицина и начинаещи специализанти по АГ. Обучението ще се проведе от доц. Надя Магунска, д-р Елица Валериева и д-р Александър Бояджиев.

  Прочетете повече

 • Д-р Васил Калев с безплатни прегледи за нуждаещи се пациенти

  Д-р Васил Калев с безплатни прегледи за нуждаещи се пациенти

  На 22 декември д-р Васил Калев от отделението ни по фетална медицина се включва с коледна благотворителна инициатива за жените и двойките с финансови затруднения, очакващи дете. През този ден д-р Калев ще преглежда безплатно бременни жени в трите триместъра на бременността, нуждаещи се от преглед при фетален специалист.

  Прочетете повече