Новини

 • Покана за Благовещение 2023

  Покана за Благовещение 2023

  Дойде времето да отправим традиционната си покана към Вас за любимото на всички наши пациенти и служители празнуване на Благовещение (25 март) - празникът на родителите и децата, заченати и/или родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Заповядайте на 25 март 2023 г., събота, от 10:30 ч. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” на ул. „Христо Благоев“ 25-31 в София.

  Прочетете повече

 • Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  В периода 6 – 10 март 2023 г. екипът ни организира "Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Целта на кампанията е пациентите, заплашени или страдащи от това патологично състояние да бъдат добре информирани за възможното лечение и профилактика. Водещо лице на Седмицата за борба с лимфедема в нашата болница е д-р Мариела Василева, хирург на гърда към Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Прочетете повече

 • България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

  България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

  Щастливи сме да съобщим, че с подкрепата на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

  Прочетете повече

 • Промяна в храненето и начина на живот - важна стъпка по пътя на лечението на ендометриоза

  Промяна в храненето и начина на живот - важна стъпка по пътя на лечението на ендометриоза

  В следващите редове ви представяме специализирана статия по темата за начина на хранене и лечението на ендометриоза. Статията е подготвена от д-р Альона Гъркова, нутриционист към Медицински комплекс „Д-р Щерев и специалист по хранене в екипа на Ендометриоза центъра към лечебното заведение.

  Прочетете повече

 • Нутрициониста д-р Альона Гъркова се включва към нашия екип

  Нутрициониста д-р Альона Гъркова се включва към нашия екип

  Радостни сме да съобщим, че от началото на 2023 г. екипът ни се разраства с още един специалист. Всички пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ могат да се възползват от консултациите и специализираните изследвания, предлагани от нутрициониста д-р Альона Гъркова.

  Прочетете повече

 • Честит Бабинден 2023

  Честит Бабинден 2023

  Изминаха 3 години след като в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ започна мащабна вътрешна реформа, която да позволи насърчаването на раждането по естествените родови пътища (т.нар. нормално раждане) при нас, вярвайки, че това е изпълнение на най-добрата европейска медицинска практика в защита на здравето и интереса на нашите пациенти. От началото на реформата в нашата болница са проведени 4502 раждания. От тях 2888 са вагинални и 1614 оперативни. Родени са 4598 бебета – 2387 момчета и 2211 момичета. Общото съотношение за изминалите три години е 65% раждания по естествените родови пътища и 35% оперативни родоразрешения, което ни превръща във водещото родилно отделение в България по този показател. Това е благодарение на смелите и борбени жени, доверили се на нашите родилни екипи.

  Прочетете повече

 • Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

  Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

  Нашата грижа и внимание за вашите съкровища продължава и след зачеването и раждането им. От месец януари в нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация се възобновяват отново безплатните детски консултации за двигателно развитие. Всеки четвъртък от 12:00 до 19:00 ч. с предварително записан час на телефона на Сектора - +359 877 531 719 можете да запишете час за безплатен консултативни преглед при специалист за бебета и деца от 0 до 14 години за двигателното им развитие.

  Прочетете повече

 • Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Щастливи сме да обявим, че от месец януари 2023 г. към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ официално отваря врати специализиран Ендометриоза център. Завеждащ на Ендометриоза центъра ни е доц. Надя Магунска, АГ специалист и оперативен гинеколог с дългогодишен опит в ендоскопската гинекологична хирургия. Новоразкритият Ендометриоза център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ включва мултидисциплинарен екип от водещи специалисти в няколко медицински специалности и съпътстващи лечението направления. Нашият екип може да предложи комплексен подход към профилактиката, диагностиката, терапията и поддържащото лечение, като по този начин лекуваме всички аспекти на заболяването ендометриоза.

  Прочетете повече

 • Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

  Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

  В първите дни на 2023 година е време да ви представим равносметката на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за изминалата година. Родилното ни отделение завърши 2022 година с общо 1044 родени бебета, от които 519 момичета (49,9%) и 522 момчета (50,1%). Тези малки съкровища се родиха при нас след 1013 раждания, от които 697 по естествените родови пътища (69%) и 316 с цезарово сечение (31%). И през 2022 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ продължи да бъде лидерът по т.нар. нормални раждания сред най-големите родилни отделения в България. Последното бебе за 2022 г. при нас се роди в 9:00 ч. сутринта на 31 декември, а първата родилка за 2023 беше приета в 01:04 ч. на 01 януари.

  Прочетете повече

 • Психологически аспекти на ендометриозата

  Психологически аспекти на ендометриозата

  Продължаваме да ви запознаваме със серия от специализирани статии, свързани с диагностиката и терапията на ендометриоза. Статиите са подготвени от членовете на мултидисциплинарния екип на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който ще бъде официално открит през месец декември 2022 г. Представяме ви статията подготвена от нашия психолог Катя Христова относно психологическите аспекти на заболяването еднометриоза.

  Прочетете повече