Predstavyane840x500

Представяне

Медицински комплекс  „Д-р Щерев" осигурява висококачествена болнична здравна помощ и грижа в областта на женското здраве, репродуктивната и феталната медицина, акушерството, гинекологията и регенеративната медицина.

Стремежът на екипа на болницата е да осигури професионално и учтиво отношение, грижовна и комфортна атмосфера, където всеки пациент да получи персонализирана здравна помощ.

Представяне

Следвайки своето призвание да дарява живот, през 2003 г. доц. Атанас Щерев сбъдва мечтата си и открива собствена специализирана АГ болница. Днес, лечебното заведение е развито в многопрофилен медицински комплекс за семейно здраве. В него се предлагат пълни грижи по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство”. Комплексът разполага с разширен диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети по педиатрия, ендокринология, урология-андрология, превантивна медицина и гинекологична онкопрофилактика, мамология, неврология, физиотерапия и рехабилитация и др. В своята болнична част Медицински комплекс „Д-р Щерев” разполага с отделения по акушерство, по оперативна гинекология с фокус към ендоскопската хиругия и по асистирана репродукция. Специално внимание е отделено и на развитието на регенеративната медицина – в комплекса са обособени високотехнологични специализирани крио помещения и лаборатории за научни проучвания и практическо приложение на стволови клетки.

Асистирани репродуктивни технологии

С над 30-годишен опит на своите специалисти в асистираната репродукция, Болница „Д-р Щерев" е пионер в прилагането на АРТ в България. Чрез своите висококвалифицирани лекари и ембриолози, модерна база и оборудване, съобразно с най-високите международни стандарти, на пациентите се предлагат широк спектър от съвременни асистирани репродуктивни технологии и методи, основните от които са вътрематочна инсеминация, IVF (инвитро оплождане), ICSI (ИКСИ оплождане). Сред останалите допълнителни методи и техники са PESA, TESE, FISH, предимплантационна генетична диагностика (PGD/PGS), асистиран хетчинг с лазер, отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS), ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки, IMSI (селектиране на морфологично и органелно ниво на сперматозоиди и инжектирането им в яйцеклетките), Spindle view и оценка на обвивката на яйцеклетката (zona pellucida), ERA (анализ на „имплантационен прозорец" и извършване на персонализиран ембриотрансфер), замразяване и криопрезервация на сперматозоиди, яйцеклетки или ембриони и др. При разрешаване на сложни казуси екипът на Болница „Д-р Щерев" провежда консултации със световно признати учени партньори от водещи клиники по репродуктивно здраве във Великобритания, Белгия, Италия, Холандия, Израел, Гърция и Турция. Към края на 2016 г. болницата се гордее с над 6000 бебета, заченати чрез инвитро или друга репродуктивна техника.

Фетална медицина

В отделението по фетална медицина се прилагат съвременните възможности за решаване на изключително сложни случаи при малформации на плода, а екипът на лечебното заведение е пионер в развитието на тази иновативна за страната медицинска специалност. В разкритото през 2013 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” единствено по рода си в България специализирано Отделение по фетална медицина се дава шанс за успешен изход от бременности, които доскоро се смятаха за обречени. Лекарите от сектора работят в тясно сътрудничество с известната школа на проф. Кипрос Николаидес от британската King’s College Hospital.

През 2014 и 2015 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” за пръв път в България бяха приложени три иновативни методики, които дават шанс за спасяването на бебетата още преди раждането им – фетална лазерна хирургия, вътреутробна операция на плод с поставяне на балон катетър и вътреутробно кръвопреливане на плод. Въпреки трудностите, бременностите завършиха успешно и днес семействата се радват на живи и здрави новородени. Интервенциите се извършват от ръководителя на Отделението д-р Петя Чавеева, първият български специалист, преминал през няколкогодишно систематично обучение по фетална медицина и миниинвазивна фетална хирургия с лазер.

Оперативна гинекология

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се извършват както малки оперативни интервенции (дилатация на цервикален канал, полипектомия, кюретаж, изкуствено прекъсване на бременност до 12 г.с., пункция на киста с аблация), така и лапарокистектомия, лапаромиомектомия, пластика на маточни тръби, серклаж на маточна шийка, конизация на маточна шийка, електрокоагулация на маточна шийка, хистеректомия и др. Специален фокус е насочен към развитието на ендоскопската хирургия с най-съвременно оборудване за извършването на хистероскопия (диагностична и оперативна) и лапароскопия (диагностична и оперативна). Следоперативният престой и възстановителният процес на пациентите са осигурени в комфортно обзаведени стаи с едно или две легла със собствен санитарен възел. През юни 2015 г. на два етажа от лечебното заведение е разкрито разширеното гинекологично отделение, което включва три нови операционни и още по-комфортни условия за следоперативен престой. Амбицията на екипа на болницата е постепенно всички гинекологични операции да бъдат извършвани чрез миниинвазивни ендоскопски техники, а отворената гинекологична хирургия да остане в историята.

Акушерство

В областта на акушерството в Медицински комплекс „Д-р Щерев" се предлага висококачествена лекарска и акушерска грижа за извършване на раждане по нормален и по оперативен път. В края на 2014 г. отваря врати разширеното и реновирано родилно отделение, което предлага още по-комфортни и уютни условия за бъдещите майки и техните бебета.

Генетична лаборатория

През 2015 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ създаде модерна лаборатория, оборудвана с високотехнологична апаратура за приложение на възможностите на съвременната медицинска генетика. Тя предлага широк набор от генетични и цитогенетични изследвания като хромозомен анализ при хорионбиопсия и амниоцентеза, микрочипов анализ, ДНК анализ на най-чести анеуплоидии, генетични изследвания на вродени тромбофилии, ДНК анализ на инфекциозни заболявания и др.

Инициативи за пациентите

Медицински комплекс „Д-р Щерев" развира разнообразни инициативи като групово и индивидуално училище за бъдещи родители, инициатива „Какво ми предстои" за пациенти, на които предстои първа инвитро процедура, Дни на отворените врати в родилното отделение и др.

Специализиран аква сектор:

През ноември 2016 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отваря врати първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Секторът разполага с басейн, джакузи и сауна.

Специализирани кабинети:

Медицинския комплекс включва доболнична част с разширена диагностично-консултативнадейност с 18 амбулаторни кабинета, които предлагат здравни грижи освен в областта на акушерството и гинекологиято и в различни медицински специалности като:
- Педиатрия;
- Физиотерапия и рехабилитация;
- Андрология-урология;
- Ендокринология;
- Мамология (ехомамография и рентгенова мамография);
- Дерматология;
- Пластична и естетична хирургия
- Неврология;
- Хирургия.

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

За нас