Predstavyane840x500

Представяне

Медицински комплекс  „Д-р Щерев" осигурява висококачествена болнична здравна помощ и грижа в областта на женското здраве, репродуктивната и феталната медицина, акушерството, гинекологията и регенеративната медицина.

Стремежът на екипа на болницата е да осигури професионално и учтиво отношение, грижовна и комфортна атмосфера, където всеки пациент да получи персонализирана здравна помощ.

Естествено си ден след ден, със всички суперсили

Виж нашето видео, което заснехме специално за теб

Представяне

Следвайки своето призвание да дарява живот, през 2003 г. доц. Атанас Щерев сбъдва мечтата си и открива собствена специализирана АГ болница. Днес, лечебното заведение е развито в многопрофилен медицински комплекс за семейно здраве. В него се предлагат пълни грижи по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство”. Комплексът разполага с разширен диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети по педиатрия, ендокринология, урология-андрология, превантивна медицина и гинекологична онкопрофилактика, мамология, неврология, физиотерапия и рехабилитация и др. В своята болнична част Медицински комплекс „Д-р Щерев” разполага с отделения по акушерство, по оперативна гинекология с фокус към ендоскопската хиругия и по асистирана репродукция. Специално внимание е отделено и на развитието на регенеративната медицина – в комплекса са обособени високотехнологични специализирани крио помещения и лаборатории за научни проучвания и практическо приложение на стволови клетки.

Асистирани репродуктивни технологии

С над 30-годишен опит на своите специалисти в асистираната репродукция, Болница „Д-р Щерев" е пионер в прилагането на АРТ в България. Чрез своите висококвалифицирани лекари и ембриолози, модерна база и оборудване, съобразно с най-високите международни стандарти, на пациентите се предлагат широк спектър от съвременни асистирани репродуктивни технологии и методи, основните от които са вътрематочна инсеминация, IVF (инвитро оплождане), ICSI (ИКСИ оплождане). Сред останалите допълнителни методи и техники са PESA, TESE, FISH, предимплантационна генетична диагностика (PGD/PGS), асистиран хетчинг с лазер, отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS), ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки, IMSI (селектиране на морфологично и органелно ниво на сперматозоиди и инжектирането им в яйцеклетките), Spindle view и оценка на обвивката на яйцеклетката (zona pellucida), ERA (анализ на „имплантационен прозорец" и извършване на персонализиран ембриотрансфер), замразяване и криопрезервация на сперматозоиди, яйцеклетки или ембриони и др. При разрешаване на сложни казуси екипът на Болница „Д-р Щерев" провежда консултации със световно признати учени партньори от водещи клиники по репродуктивно здраве във Великобритания, Белгия, Италия, Холандия, Израел, Гърция и Турция. Към края на 2016 г. болницата се гордее с над 6000 бебета, заченати чрез инвитро или друга репродуктивна техника.

Фетална медицина

В отделението по фетална медицина се прилагат съвременните възможности за решаване на изключително сложни случаи при малформации на плода, а екипът на лечебното заведение е пионер в развитието на тази иновативна за страната медицинска специалност. В разкритото през 2013 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” единствено по рода си в България специализирано Отделение по фетална медицина се дава шанс за успешен изход от бременности, които доскоро се смятаха за обречени. Лекарите от сектора работят в тясно сътрудничество с известната школа на проф. Кипрос Николаидес от британската King’s College Hospital.

През 2014 и 2015 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” за пръв път в България бяха приложени три иновативни методики, които дават шанс за спасяването на бебетата още преди раждането им – фетална лазерна хирургия, вътреутробна операция на плод с поставяне на балон катетър и вътреутробно кръвопреливане на плод. Въпреки трудностите, бременностите завършиха успешно и днес семействата се радват на живи и здрави новородени. Интервенциите се извършват от ръководителя на Отделението д-р Петя Чавеева, първият български специалист, преминал през няколкогодишно систематично обучение по фетална медицина и миниинвазивна фетална хирургия с лазер.

Оперативна гинекология

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се извършват както малки оперативни интервенции (дилатация на цервикален канал, полипектомия, кюретаж, изкуствено прекъсване на бременност до 12 г.с., пункция на киста с аблация), така и лапарокистектомия, лапаромиомектомия, пластика на маточни тръби, серклаж на маточна шийка, конизация на маточна шийка, електрокоагулация на маточна шийка, хистеректомия и др. Специален фокус е насочен към развитието на ендоскопската хирургия с най-съвременно оборудване за извършването на хистероскопия (диагностична и оперативна) и лапароскопия (диагностична и оперативна). Следоперативният престой и възстановителният процес на пациентите са осигурени в комфортно обзаведени стаи с едно или две легла със собствен санитарен възел. През юни 2015 г. на два етажа от лечебното заведение е разкрито разширеното гинекологично отделение, което включва три нови операционни и още по-комфортни условия за следоперативен престой. Амбицията на екипа на болницата е постепенно всички гинекологични операции да бъдат извършвани чрез миниинвазивни ендоскопски техники, а отворената гинекологична хирургия да остане в историята.

Акушерство

В областта на акушерството в Медицински комплекс „Д-р Щерев" се предлага висококачествена лекарска и акушерска грижа за извършване на раждане по нормален и по оперативен път. В края на 2014 г. отваря врати разширеното и реновирано родилно отделение, което предлага още по-комфортни и уютни условия за бъдещите майки и техните бебета.

Генетична лаборатория

През 2015 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ създаде модерна лаборатория, оборудвана с високотехнологична апаратура за приложение на възможностите на съвременната медицинска генетика. Тя предлага широк набор от генетични и цитогенетични изследвания като хромозомен анализ при хорионбиопсия и амниоцентеза, микрочипов анализ, ДНК анализ на най-чести анеуплоидии, генетични изследвания на вродени тромбофилии, ДНК анализ на инфекциозни заболявания и др.

Инициативи за пациентите

Медицински комплекс „Д-р Щерев" развира разнообразни инициативи като групово и индивидуално училище за бъдещи родители, инициатива „Какво ми предстои" за пациенти, на които предстои първа инвитро процедура, Дни на отворените врати в родилното отделение и др.

Специализиран аква сектор:

През ноември 2016 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отваря врати първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Секторът разполага с басейн, джакузи и сауна.

Специализирани кабинети:

Медицинския комплекс включва доболнична част с разширена диагностично-консултативнадейност с 18 амбулаторни кабинета, които предлагат здравни грижи освен в областта на акушерството и гинекологиято и в различни медицински специалности като:
- Педиатрия;
- Физиотерапия и рехабилитация;
- Андрология-урология;
- Ендокринология;
- Мамология (ехомамография и рентгенова мамография);
- Дерматология;
- Пластична и естетична хирургия
- Неврология;
- Хирургия.

За нас