Много често жената започва да обръща внимание на превенцията и профилактиката на своето гинекологично здраве едва когато са налице първите симптоми на здравословен проблем. Редовните профилактични гинекологични прегледи са основен фактор за ранното откриване на заболяване и увеличаване на възможностите за успешно лечение. На практика навременната профилактика спасява живот – въз основа на тази философия се развива сектора по гинекологична превантивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев”.

За да окуражат дамите към малки стъпки в посока на здрав и щастлив живот, специализираните кабинети по онкогинекологична профилактика и по мамология в комплекса предлагат профилактични програми с насоченост към превенция на женското здраве. Сред тях внимание заслужават специално разработените преференциални пакети за годишна профилактика на гинекологични заболявания с различни по обхват опции и за скрининг, фокусиран към борбата с рака на шийката на матката.

Гинекологична профилактика

Видео: Гинекологична и мамологична профилактика в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Профилактиката спасява живот! Това е кредото на сектора по превантивна медицина в Mедицински комплекс „Д-р Щерев“.За да обърнем внимание колко важна е медицинската превенция за женското здраве, направихме специално видео, в което представяме основни аспекти на гинекологичната и мамологичната профилактична грижа.Гледайте клипа, за да се запознаете с последните тенденции в женската профилактика и не забравяйте, че вашето здраве е преди всичко във ваши ръце.