Допълнителни техники при инвитро

Понякога напълно утвърдената асистирана репродуктивна методика инвитро не е достатъчна, за да доведе двойките до успех и до така мечтаното бебе. Тогава се намесват високоспециализираните допълнителни техники, прилагани от опитни ембриолози и биолози. Анализ на делителното вретено на яйцеклетката и нейната обвивка, отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди и прилагане на ембриолепило са само част от допълнителните техники, до които екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ прибягва в нашата обща борба за бебе. Научете кои са всички нововъведения, срещащи съкровените мечти и достиженията на съвременната медицина, кога се прилагат и как увеличават успеваемостта при инвитро.

 
 • IMSI-MSOME

  До момента IMSI е единствената техника, която позволява селекция на най-добрите сперматозоиди в зависимост от тяхната подвижност, морфологични и органелни характеристики с цел интрацитоплазмено инжектиране (ICSI).

  I
 • Анализ на делителното вретено на яйцеклетката

  Със специален контраст и обектив с поляризатор преди ICSI или IMSI процедура яйцеклетките се оценяват за наличие на делително вретено (зрялост) и неговото местоположение.

  А
 • Анализ на рецептивността на маточната лигавица (ERA)

  ERA е тест за рецептивност на маточната лигавица за успешна ембрионална имплантация, който се извършва единствено в Института по инфертилитет на Валенсия. Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага това иновативно изследване на своите пациенти на базата на договор за партньорство с испанския институ.

  А
 • Асистиран хетчинг с лазер (AH)

  Чрез приложението на асистиран хетчинг с лазер обвивката може да се изтъни или напълно да се отвори, за да може през нея ембрионът по-лесно да се „излюпи”, когато настъпи времето му за имплантация.

  А
 • Ембрилепило (Embryoglue) при ембриотрансфер на свежи или размразени ембриони

  Така нареченото ембриолепило (EmbryoGlue®) е вид специална среда, която съдържа голямо количество хиалуронан.

  Е
 • Ембриоскопия (time lapse embryo evaluation)

  Ембриоскопията или time-lapse imaging осигурява постоянно 24-часово наблюдение на цялостното развитие на ембрионите посредством вградена микро-камера (т.нар. ембриоскоп).

  Е
 • Калциева активация

  Калциевата активация представлява поставяне на годните за инжектиране яйцеклетки след ICSI процедура в специална хранителна среда, която има за цел да имитира естествения процес, настъпващ след пропускането на един сперматозоид в яйцеклетката.

  К
 • Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

  Ко-култивирането спомага за подобряване на качеството на ембрионите и подготовката на техния „диалог” с матката след ембриотрансфер.

  К
 • Локална лезия на ендометриума (Local Endometrial Injury)

  Техниката LEI (Local Endometrial Injury) или локална лезия на маточната лигавица е предназначена за подобряване на дебелината на лигавицата на матката с цел успешна имплантация на ембрионите след инвитро/ICSI процедура.

  Л
 • Нов метод за размразяване на яйцеклетки

  Този метод е изключително ефективен както при собствени, така и при донорски яйцеклетки. Идеята на оптимизирането на методиката е да има по-висок процент бременни и успешно родили жени, което е крайната цел на криопрезервацията и процедурите по асистирана репродукция като цяло.

  Н
 • Отстраняване на ДНК фрагментирани сперматозоиди (MACS)

  MACS или Magnetic-activated cell sorting е лабораторна техника за изолиране на сперматозоиди с ниска оплодителна способност (сперматозоиди с увредена/фрагментирана ДНК) и подбор на такива с високи шансове за оплождане.

  О
 • Подобряване на качествените сперматозоиди (ChipBABY-Fertile Plus®)

  Fertile Plus® е неинвазивен метод за селекция на сперматозоиди при асистирана репродукция. Спрямо конкретните индикации и клиничен случай при пациентската двойка Fertile Plus® може да се прилага в комбинация с други допълнителни техники.

  П
 • Предимплантационна генетична диагностика/скрининг (PGD/PGS)

  PGD позволява ранно диагностициране на генетично заболяване в ембриона при двойки, които са носители или са изложени на висок риск от предаване на генетичното заболяване на децата си.

  П

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Следващо в Инвитро
Следващо в Инвитро
 • Когато следваш сърцето си

  Заставаме до вас по пътя към най-голямата радост - звънкия смях на бебе у дома!

  При нас ще получите специализирани съвети, персонална подкрепа, безупречен професионализъм, високотехнологично оборудване и комфортна среда.

  Повече за нас