Д-р Наталия Евтимова отново ще извършва прегледи за фетална ехокардиография

Dr. Natalia Evtimova (450 x 250 px)Щастливи сме да съобщим, че д-р Наталия Евтимова, специалист по фетална кардиология, се завръща със график за специализирани прегледи по фетална ехокардиография за всички нуждаещи се бъдещи мами и техните бебчета. В началния период д-р Евтимова ще преглежда в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ всеки четвъртък. Прегледите се извършват след предварително записан час на тел. 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата.

 

Д-р Евтимова завършва медицина Медицинска академия–София и над 20 години работи като лекар и преподавател в Клиниката по детска кардиология на Катедрата по педиатрия към Медицински университет-София. От 2006 до 2009 г. работи като ехокардиографист – специалист по детска и фетална ехокардиография в Детската болница на Чикагския университет, САЩ.

Има две специалности: по детски болести и по детска кардиология. Притежава образователна и научна степен доктор по медицина, като дисертационният й труд е в областта на вродените сърдечни малформации. Притежава Сертификат по детска ехокардиография от Американския регистър по диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS), Сертификат по фетална ехокардиография от Американския регистър по диагностичен ултразвук в медицината (ARDMS) и Свидетелство за професионална квалификация по детска ехокардиография от Медицинския университет в София.

През 1987 г. със стипендия на Световната здравна организация специализира детска ехокардиография последователно в Университетската болница на град Лунд и в Университетската болница на град Упсала – Швеция. През 2001 г. специализира фетална ехокардиография в Royal Brompton Hospital в Лондон. След това участва редовно в квалификационни курсове в България и чужбина, където се усъвършенства в прилагането на най-актуалните методи и технологии за ехокардиографски изследвания в областта на феталната медицина.

Д-р Наталия Евтимова е член на Дружеството на кардиолозите в България, на Европейското дружество по кардиология (ESC), на Американския институт по ултразвук в медицината (AIUM), на Дружеството по диагностичен ултразвук в медицината (SDMS), на Международното дружество по ултразвук в акушерството и гинекологията (ISUOG) и е сертифициран член на Американския регистър по диагностичен ултразвук  в медицината (ARDMS).

Новини