Стартира срещата на научната инициатива GYNOCARE в България

Gynocare 450x250Горди сме да съобщим, че д-р Мариела Василева, хирург към екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и председател на Българското дружество за борба с рака на гърдата е сред основните организатори на най-мащабното медицинско научно и практическо събитие от инициатива GYNOCARE в България.

 

Днес в София стартира GYNOCARE  - европейска мрежа за редки гинекологични тумори, която ще се състои между 29 юни и 3 юли онлайн и присъствено в Ректората на Софийски Университет - Зала 1.

 

Научно-практическото събитие, в което ще вземат участие над 50 водещи международни и български лектори ще се състои от 3 дни практическо училище с 6 практически работилници:

1) Мултидисциплинарен подход в лечението на редките гинекологични тумори

2) Сентинелна биопсия в гинекологията и при рака на гърдата

3) Диагностика и скрининг на HPV и рак на маточната шийка

4) Кариерно развитие в онкологията

5) Пациентско застъпничество

6) Роботизирана хирургия

Финалната конференция ще бъде два дни – на 2 и 3 юли. Основни теми на конференцията ще бъдат - регистрация на онкологичните пациенти, дигитално здраве и фундаментални научни изследвания.

 

В програмата на инициативата Gynocare в България ще вземат участие представители на екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ сред които освен хирургът д-р Мариела Василева, са и АГ репродуктивният специалист доц. Мария Юнакова, генетика проф. Иванка Димова, биологът Калина Белемезова и др.

 

Подробно можете да се запознаете с програмата тук: https://en.bbca.bg/index.php/cost-gynocare-program/ 

Новини