5 начина, с които бебето ви казва "Обичам те"

1127491_GettyImages_918521528_aeadcd66fecc300400e79bb28b515144Първите дни и месеци с новородено у дома са изпълнени с вълнения, но и трудности, съмнения, тревоги, напасване с новия режим, диктуван от новия малък човек. В този предизвикателен период сякаш това, от което най-много се нуждае майката, е знак на любов и привързаност от нейното бебе, но за такива е още рано. А дали наистина е така?

В Деня на влюбените ви представяме пет сигурни знака, че вашето бебе ви обича.

Следи гласа ви

Още от 16 г.с. бебето разпознава гласа на мама, а в последствие запомня и други близки и често звучащи наоколо му хора. Затова не е чудно, че именно любимият глас е този, който първи ще го накара да върти главичка, сякаш търси нещо. Да, търси - вас. 

Взира се в лицето ви

Бебето ви не може да говори, но може да ви гледа. Доказано е, че както новородените, така и поотрасналите бебчета, обожават да се взират в лица. Но тези, които най-силно ги вълнуват, са на близките - мама, татко, по-голямо дете в семейството. Ако отговаряте на погледите му с любов и нежност, така поставяте началото на вашата връзка.

Гушка се във вас

Още при раждането си бебето разпознава аромата ви, защото го свързва с източника на сигурност и храна. Но стремежът им да са близо до познатите аромат и сърдечен ритъм далеч надхвърля базовите инстинкти. Бебетата също се стремят към създаване на връзка и най-естествено за тях е да я търсят в ръцете ви. 

"Подвиква" ви

Да, онези първи звуци са търсене на внимание от ваша страна. А когато вие отговорите на подвикванията, проплакванията или писукането на бебчето ви, така изграждате неповторимата ви връзка.

Усмихва ви се

Не подценявайте първите усмивки на бебето, за които със сигурност сте чували, че се дължат на газове. Отвърнете на тази крива усмивка, правете го всеки път и много скоро мъничето ви ще грейне с цяло лице. Защото ще е научило, че на усмивката му мама отвръща с усмивка, а това го прави щастливо. 

И както е с всяка друга връзка в живота, ако искате бебето ви да показва обич и привързаност, първата крачка трябва да дойде от вас.

Новини