Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Our Team Endometriosis Center (450 × 250 px)Щастливи сме да обявим, че от месец януари 2023 г. към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ официално отваря врати специализиран Ендометриоза център. Завеждащ на Ендометриоза центъра ни е доц. Надя Магунска, АГ специалист и оперативен гинеколог с дългогодишен опит в ендоскопската гинекологична хирургия.

 

Какви специалисти включва мултидисциплинарния екип на нашия Ендометриоза център:

Новоразкритият Ендометриоза център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ включва мултидисциплинарен екип от водещи специалисти в няколко медицински специалности и съпътстващи лечението направления. Нашият екип може да предложи комплексен подход към профилактиката, диагностиката, терапията и поддържащото лечение, като по този начин лекуваме всички аспекти на заболяването ендометриоза.

 

Екипът ни се състои от следните специалисти:

 

Направление „Диагностика и оперативна терапия“ към Ендометриоза центъра:

-              Доц. Надя Магунска, АГ оперативен специалист, Ръководител на Ендометриоза центъра.

-              Д-р Мартин Николов, хирург.

 

Направление „Диагностика и репродуктивно здраве“ към Ендометриоза центъра:

-              Доц. Мария Юнакова, АГ репродуктивен специалист;

-              Проф. Таня Тимева, АГ репродуктивен специалист;

-              Доц. Петя Андреева, АГ репродуктивен специалист;

-              Д-р Даниела Савова, АГ репродуктивен специалист;

-              Д-р Гинка Ганева, АГ репродуктивен специалист;

 

Направление „Терапия на болката (pain management)” към Ендометриоза центъра:

-              Проф. Силви Георгиев, анестезиолог;

 

Направление „Допълнителни диагностични възможности“ към Ендометриоза центъра:

-              Д-р Юрий Бъчваров, уролог;

-              Д-р Росен Билчев, специалист АГ и образна диагностика

 

Направление „Съпътстваща терапия и поддържащо лечение“ към Ендометриоза центъра:

-              Стефка Владова, физиотерапевт;

-              Катя Христова, психолог;

-              Д-р Альона Гъркова, нутриционист.

 

Кой може да се обърне към нашия Ендометриоза център:

Към Центъра могат да се обърнат всички пациенти с доказана ендометриоза, независимо дали тя е била оперирана или не. Ендометриоза центъра ни е подходящ и за всички пациенти, които имат съмнение, че могат да имат това заболяване, а именно имат болезнен менструален цикъл, болка в малкия таз хронична, други проблеми, които са свързани с менструалния цикъл по отношение на микция и дефекация, както и пациентки с неизяснен инфертилитет, при които в голяма част от случаите се доказва ендометриоза.

 

Какво отличава нашия Ендометриоза център:

Уникалното на нашия център е, че ние ще предложим мултидисциплинарен комплексен подход към заболяването, т.е. няма да лекуваме само един негов симптом или една негова проява, а благодарение на мултидисциплинарен екип можем да предложим цялостен подход и план за диагностика, лечение и проследяване на заболяването.

 

Ексклузивното в нашия център е, че под един покрив  могат да бъдат извършени всички необходими диагностични и терапевтични процедури, които са свързани с лечение на ендометриоза и на нейната симптоматика - от диагностика през лечение на болката, на инфертилитета, оперативно, чрез медикаменти или чрез АРТ, до поддържащата терапия, която включва промяна на начина на живот, промяна в настройката на жената към заболяването и към лечение, а също така подпомагане на основното лечение чрез допълнителни терапевтични подходи, като профилактика, промяна в хранителната диетата, както и предлагане на комплекси от физиотерапевтични процедури и пакети.

 

Къде можете да намерите повече информация за нашия Ендометриоза център:

Повече информация за всички аспекти свързани с работата на Ендометриоза центъра на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ очаквайте на специализираната секция на нашата интернет страница www.shterevhospital.com

 

Как можете да запишете час за нашия Ендометриоза център:

Пациентите, диагностицирани с ендометриоза, които се нуждаят от различен вид терапия или поддържащо лечение или такива, които тепърва имат необходимост от диагностициране могат да запишат час за начална консултация при доц. Надя Магунска чрез контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или чрез онлайн формата ни за записване тук: https://shterevhospital.com/za-nas/zapishi-chas (Необходимо е да изберете „кабинет“: Ендом. център: диагностика и оп. Гинекология“.)

 

В началния период от функциониране на Ендометриоза центъра ни независимо от какъв тип диагностика, терапия или поддържащо лечение имате необходимост, препоръчваме първата консултация да бъде с доц. Надя Магунска, която ще ви насочи при нужда към най-подходящия специалист от мултидисциплинарния екип на нашия Ендометриоза център.

 

С кого партнира нашия Ендометриоза център:

Ендометриоза центъра ни се разкрива в партньорство с Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“ (https://www.endometriosis.bg/). Голяма част от информационните материали, които използваме, са разработени от екипа на Фондацията. Очаквайте скоро участие на нашите специалисти в инициативите на Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“.

Новини