Трима наши лекари отличени от Столичната лекарска колегия на БЛС за 2023

Doctor_of_Sofia_2023Естествено сме горди с признанието, което получават нашите лекари! Щастливи сме, че Столичната лекарска колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) отличи трима специалисти от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в тазгодишните награди „Лекар на София“ 2023. Церемонията по награждаването се проведе на 11 декември.

 

Д-р Даниела Савова, АГ репродуктивен специалист, е сред наградените в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност”. Д-р Елица Валериева, оперативен гинеколог, е сред наградените в категория „Ти си нашето бъдеще”. Д-р Цветан Николаев, анестезиолог-реаниматор, е сред наградените в категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация”. Признанието за лекарите от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ има особена ценност, защото е излъчено от техните колеги от медицинското съсловие чрез Столичната лекарска колегия на БЛС. Пожелаваме на д-р Савова, д-р Валериева и д-р Николаев да продължават да бъдат прекрасни лекари в своята ежедневна грижа и внимание към своите пациенти!

 

“Лекар на София” е инициатива, която Столична лекарска колегия традиционно реализира в годините, но бе прекъсната от пандемията от Ковид-19 и през 2023 година отново се възражда.

Председателят на Столична лекарска колегия д-р Ваньо Видков откри тържествената церемония и се обърна към гостите и колегите си с приветствие: „Това е една специална тържествена вечер, защото ще почетем Вашия неуморен труд, професионализъм и отдаденост, Вашите достижения в медицината и науката,  ще отдадем заслуженото на Вашето призвание – да опазвате най-висшето благо – човешкия живот и здраве!“

Новини