Новини

 • Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 22 до 28 февруари

  Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 22 до 28 февруари

  Представяме ви информация какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в последната част на февруари или от утре (22 февруари) до следващия четвъртък:

  Прочетете повече

 • Покана за Благовещение 2019

  Покана за Благовещение 2019

  Благовещение (25 март) е празникът на родителите и децата, заченати и/или родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Това сте всички вие, които сте извървели пътя към мечтаната радост. Понякога този път е кратък и изпълнен с трепети и усмивки. За други той е дълъг и труден, изминат с помощта на екип от съмишленици.

  Прочетете повече

 • Рискови фактори пред мъжкото репродуктивно здраве

  Рискови фактори пред мъжкото репродуктивно здраве

  Причините за проблемно забременяване се поделят поравно между мъжа и жената. Въпреки това господата все още избягват да се запитат дали тяхното здраве не е причина за бавещото се бебе. А често инфертилитетът при мъжа се дължи на преодолими и лечими състояния. Единственото условие е да се посети репродуктивен специалист задно с партньорката, който да насочи към нужните изследвания или преглед при уролог.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на д-р Даниела Савова

  Видеовизитка на д-р Даниела Савова

  Лекарят, който всеки ден открива щастието си в малките неща, разкри тайната си как успява да е все така усмихната, въпреки забързаното си и изпълнено с взимането на отговорни решения ежедневие. Гледайте видеовизитката на д-р Даниела Савова.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 15 до 21 февруари

  Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 15 до 21 февруари

  Представяме ви информация какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от утре (15 февруари) до следващия четвъртък. За участие в изброените инициативи е нужно предварително записване чрез контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата. Местата са ограничени.

  Прочетете повече

 • Сънят влияе върху мъжката репродукция

  Сънят влияе върху мъжката репродукция

  От 7 до 8 часа сън на нощ е най-добрият диапазон по отношение на качеството на сперматозоидите. Мъжете, които спят по-малко от 6 часа на нощ, работят нощни смени или редуват дневни и нощни дежурства, са с 31% по-малко фертилни от тези, които спят между 7 и 8 часа. Прекалено дългият сън обаче също не е най-доброто решение, защото мъжете, които спят 9 или повече часа на нощ, имат с 49% по-малък шанс да постигнат бременност със своите партньорки.

  Прочетете повече

 • Пункцията на фоликули в 5 стъпки

  Пункцията на фоликули в 5 стъпки

  В пет стъпки и пет снимки ви представяме как протича пункцията на фоликули, която е ключова за успеха на всяка инвитро/ICSI процедура и в която участват специалисти от различни сектори на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 8 до 14 февруари

  Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 8 до 14 февруари

  Представяме ви информация какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от днес до следващия четвъртък. За участие в изброените инициативи е нужно предварително записване чрез контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата. Местата са ограничени.

  Прочетете повече

 • От запознанство в интернет до инвитро – връзката е интуицията

  От запознанство в интернет до инвитро – връзката е интуицията

  Припомняме ви историята на Виолета Маркова от Пловдив и нейния любим Илия Тодоров от София. Двамата се запознават, играейки популярна онлайн игра и само месец след това вече живеят под един покрив. Те много искат да имат дете, но желаната бременност не настъпва. Щастието им се усмихва и те печелят инвитро процедура и постигат така желаната бременност в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Но пътят към щастието е изпълнен с премеждия.

  Прочетете повече

 • Успешният скрининг за рак на маточната шийка включва онкоцитонамазка и колпоскопия

  Успешният скрининг за рак на маточната шийка включва онкоцитонамазка и колпоскопия

  Колпоскопията представлява неинвазивен детайлен оглед на шийката на матката, влагалището и външните полови органи със специален микроскоп под увеличение до 40 пъти. PAP тестът, известен още като онкоцитонамазка, е микроскопско изследване на клетки от шийката на матката с цел ранно откриване и диагностициране на рак.

  Прочетете повече