Новини

 • Хранене по време на бременността

  Хранене по време на бременността

  Съществуват убедителни доказателства за връзка между храненето през първите 1000 дни от живота на човек (с начало зачеването) и риска от затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови болести в по-късна възраст. Ето какви са съветите на проф. д-р Стефка Петрова, консултант по хранене и диететика към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, за храненето по време на бременност.

  Прочетете повече

 • Топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще представят научни разработки на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина

  Топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще представят научни разработки на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина

  Проф. Атанас Щерев традиционно ще открие форума с иновативна презентация, посветена на човешката репродукция, чиято тема ще разкрие в дните преди симпозиума, за да е началото вълнуващо и вдъхновяващо. Проф. Таня Тимева ще акцентира какви тенденции откроява ESHRE в правилника си за овариална стимулация. Доц. Мария Юнакова ще изнесе презентация в панела по асистирани репродуктивни технологии. Д-р Петя Чавеева ще бъде модератор на сесията по фетална медицина, в която се очаква да се включат светила от България и Европа.

  Прочетете повече

 • Ендометриоза, биопринтиране и най-новото от ESHRE на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Ендометриоза, биопринтиране и най-новото от ESHRE на XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина с международно участие ще се проведе на 11 и 12 октомври в Националния дворец на културата. Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и традиционно привлича над 400 български и международни лектори, делегати и партньори.

  Прочетете повече

 • Нов тест определя най-точното време за ембриотрансфер в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  Нов тест определя най-точното време за ембриотрансфер в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

  За да можем да предложим последните нововъведения от областта на репродуктивното здраве, от 5 август в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се предлага нов допълнителен тест, който може съществено да помогне при установяване причините за инфертилитет. Тестът е изключително точен в определянето на видовете бактерии и лактобацили, които се намират в микрофлората на маточната лигавица.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 2 до 8 август

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 2 до 8 август

  През август Ден на отворените врати в Родилно отделение не излиза във ваканция, затова на записалите се на 8 август – очакваме ви! Напомняме ви, че от есента Ден на отворените врати ще се провежда три пъти месечно, така че не се безпокойте, ако сте пропуснали да се запишете през август – ако до раждането има време, ще можете да разгледате отделението ни и да се подготвите.

  Прочетете повече

 • Предстои вълнуващ август за инициативите ни

  Предстои вълнуващ август за инициативите ни

  Въпреки нагласата, че август е само почивки и подготовки за новия есенен сезон, не пропускайте да се информирате за датите на предстоящите две безплатни практически лекции „Първи грижи за новороденото у дома" и „Захранване на бебето, какво е важно да знаем, за да гарантираме здравословно развитие през първите години от живота - правила и съвети".

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 26 юли до 1 август

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 26 юли до 1 август

  На 28 юли (неделя) ще се проведе безплатна практическа лекция на тема „Какво е важно да знаем при дохранване на бебето с шише и биберон“. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подкрепя естественото хранене, но когато то не е възможно, трябва да се обърнем към утвърден специалист за съвет, какъвто е Петя Милина – лектор с дългогодишен опит в грижата за най-малките.

  Прочетете повече

 • Хранене и репродуктивно здраве

  Хранене и репродуктивно здраве

  Справянето с множество медицински проблеми, често за дълъг период от време, може да доведе до силно емоционално сътресение в двойката. Ето какъв е опитът на проф. д-р Стефка Петрова, консултант по здравословно и диетично хранене към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, за връзката между храненето и репродуктивното здраве на мъжа и жената.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 19 до 25 юли

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 19 до 25 юли

  На 21 юли (неделя) в безплатната практическа Лекция първи грижи за новороденото у дома ще научите повече за ежедневните дейности по обгрижване на вашето съкровище – къпане, преобуване, масажи и как да се справяте с бебешките колики.

  Прочетете повече

 • Ново 3D видео ви показва оплождането и развитието на ембриона в майчиното тяло

  Ново 3D видео ви показва оплождането и развитието на ембриона в майчиното тяло

  Благодарение на второто видео от поредицата 2D/3D клипове на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, с помощта на компютърна анимация, можете да видите чудото на всеки нов живот. Ще си представите как всеки един от нас е преминал пътя на своето развитие след зачеването си, ще видите през какви стъпки ще премине и вашето дете. До появата му водят серия от процеси, а красотата се крие във всеки от тях.

  Прочетете повече