Гледайте усмихнатата видеовизитка на д-р Мария Коновалова

Коновалова сайт новинаДнес е Успение Богородично - денят, в който християнската църква почита Света Богородица като покровителка на майчинството, жените и семейното огнище. На този голям празник решихме да ви покажем отблизо един от лекарите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който е част от екипа ни от 2005 г. Тя е отзивчива и сърдечна, отговаря винаги с усмивка и позитивизъм и към пациентите, и към колегите си. Дори разминавайки се с нея в коридора на болницата може да усетите нейната харизма. Днес акушер-гинекологът и репродуктивен специалист д-р Мария Коновалова празнува своя имен ден.

Още като студентка в Медицински университет-София д-р Коновалова посещава кабинета на проф. Атанас Щерев. Благодарение на неговия опит, тя се вдъхновява още повече за бъдещата си професия. Мечтата й да бъде акушер-гинеколог се сбъдва. Д-р Коновалова открива в нея своето призвание – да дарява радост и живот, да помага, да бъде съпричастна и подкрепяща към потърсилите я за помощ. Дори и в най-трудните моменти, в най-тежките клинични случаи, тя не губи надежда и не се примирява с неуспехите. Напротив, продължава да се бори за щастието на своите пациенти и да им вдъхва кураж да преодоляват препятствията по пътя си.

Д-р Коновалова споделя, че най-вълнуващите изживявания й се случват ежедневно. За нея всяко съобщаване на благата вест, всяко едно успешно зачеване и раждане на здрава рожба, я зареждат с положителна енергия и й дават движещата сила, с която неуморно да прави всичко възможно за благополучието на своите пациенти. Наблюденията на д-р Коновалова не само като медицински специалист, но на първо място като човек са: „Тези, които не са продължили, те не са успели. Пътят понякога е много дълъг и труден, коства много, но си струва!“

Честитим именния ден на д-р Коновалова с пожелания за здраве и любов, с които да продължава да осъществява ежедневно своята мечта – да създава радост! Гледайте усмихнатата д-р Коновалова в емоционалната й видеовизитка ТУК.

Новини