Новини

  • Инфертилитет с неизяснена етиология

    Инфертилитет с неизяснена етиология

    Понякога макар всичко при една двойка, желаеща зачеване, да е привидно в норма, така чаканото бебе се бави. В този случай може да става дума за проблемно забременяване с неизяснена етиология. В началото на седмицата ви представихме видео клип по темата на д-р Олга Палабуюк от нашия екип от АГ репродуктивни специалисти. В следващите редове може да прочетете кратка статия за неизяснения стерилитет, подготвена от д-р Палабуюк.

    Прочетете повече

  • Представители на ембриологичния ни екип участваха в международен уоркшоп по витрификация

    Представители на ембриологичния ни екип участваха в международен уоркшоп по витрификация

    Ръководителят на IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничния ембриолог и ръководител на лабораторията сектор криобиология Любослава Вълкова, дб, взеха участие в специализиран уоркшоп в Марбея, Испания. Обучението беше посветено на витрификацията (методика за замразяване) на ембриони и яйцеклетки.

    Прочетете повече

  • Нов семинологичен пакет с преференциална отстъпка

    Нов семинологичен пакет с преференциална отстъпка

    От месец октомври Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага на пациентите мъже специализиран семинологичен пакет на преференциална цена. Пакет „Семинологични изследвания“ Оптимален включва следните спермални изследвания: Спермограма с компютърна система за анализ; Оценка по Т. Kruger с компютърна система за анализ; ДНК фрагментация на сперматозоиди.

    Прочетете повече

  • Мобилно приложение LIFE за пациенти с диагноза рак на гърдата

    Мобилно приложение LIFE за пациенти с диагноза рак на гърдата

    На 13 октомври (четвъртък) от 18:00 ч. в заседателната зала на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ (8 етаж) д-р Мариела Василева от Българското дружество за борба с рака на гърдата ще представи специализираното мобилно приложение LIFE. Всички заинтересовани пациенти са добре дошли на представянето (не е необходима предварителна регистрация).

    Прочетете повече

  • Процедури за стагане на тазово дъно със стол EMSELLA

    Процедури за стагане на тазово дъно със стол EMSELLA

    От месец септември 2022 г. всички жени, родили по естествен механизъм (т.нар. нормално раждане), както и всички нуждаещи се жени и мъже, могат профилактично или при вече налични оплаквания да се възползват от процедури чрез специализиран стол за стягане на тазово дъно EMSELLA BTL. Специално за тях създадохме специален кът в болницата ни, където всички желаещи могат да провеждат в спокойна и уютна атмосфера процедури със специализирания стол.

    Прочетете повече

  • Нова апаратура в помощ на нуждаещите се мъже и двойки

    Нова апаратура в помощ на нуждаещите се мъже и двойки

    Репродуктивният екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ продължава да разширява обхвата на грижите, които предлагаме в помощ на пациентите, борещи се за зачеване със своето мечтано бебе. От лятото на 2022 отделението ни по репродуктивна медицина и асистирани репродуктивни технологии се оборудва с нов модел устройство, което подпомага възпроизводството при мъже с нарушения на еректилната функция (причинени от психологическа травма, антидепресанти, други медикаменти), както и при увреждания на гръбначния стълб (парализа, частична парализа и други).

    Прочетете повече

  • Медицински комплекс "Д-р Щерев" ще бъде домакин на Курс за рак на гърдата

    Медицински комплекс "Д-р Щерев" ще бъде домакин на Курс за рак на гърдата

    Горди сме да съобщим, че Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще бъде домакин на тазгодишното издание на ежегодния “Курс за рак на гърдата” с международно участие, организиран от Българското дружество за борба с рака на гърдата (БДБРГ). Целта на научното събитие е с разширяване на възможностите за обучение на българските специализанти и млади лекари, ангажирани в грижата за пациентите с рак на гърдата.

    Прочетете повече

  • Калкулатор за естествено забременяване

    Калкулатор за естествено забременяване

    Репродуктивните специалисти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ разработиха специален калкулатор за жени, изчисляващ шансовете за естествено забременяване.

    Прочетете повече

  • Времеви план за подготовка на женския и мъжкия организъм за опити за зачеване

    Времеви план за подготовка на женския и мъжкия организъм за опити за зачеване

    На база на съветите на нашите репродуктивни специалисти направихме примерен времеви план за прочистване на организма от вредните фактори и влияния в подготовка за зачеване.

    Прочетете повече

  • Отклонения от нормалната спермограма и диагнози

    Отклонения от нормалната спермограма и диагнози

    В следващите редове ще ви запознаем с различните диагнози, които могат да се поставят на база на резултатите от спермалните анализи (спермограма).

    Прочетете повече