Новини

  • Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    В периода 6 – 10 март 2023 г. екипът ни организира "Седмица за борба с лимфедема в Медицински комплекс "Д-р Щерев". Целта на кампанията е пациентите, заплашени или страдащи от това патологично състояние да бъдат добре информирани за възможното лечение и профилактика. Водещо лице на Седмицата за борба с лимфедема в нашата болница е д-р Мариела Василева, хирург на гърда към Медицински комплекс „Д-р Щерев“

    Прочетете повече

  • България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

    България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

    Щастливи сме да съобщим, че с подкрепата на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ България става домакин на специална филмова прожекция в Световния месец за борба с ендометриозата

    Прочетете повече

  • Промяна в храненето и начина на живот - важна стъпка по пътя на лечението на ендометриоза

    Промяна в храненето и начина на живот - важна стъпка по пътя на лечението на ендометриоза

    В следващите редове ви представяме специализирана статия по темата за начина на хранене и лечението на ендометриоза. Статията е подготвена от д-р Альона Гъркова, нутриционист към Медицински комплекс „Д-р Щерев и специалист по хранене в екипа на Ендометриоза центъра към лечебното заведение.

    Прочетете повече

  • Нутрициониста д-р Альона Гъркова се включва към нашия екип

    Нутрициониста д-р Альона Гъркова се включва към нашия екип

    Радостни сме да съобщим, че от началото на 2023 г. екипът ни се разраства с още един специалист. Всички пациенти на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ могат да се възползват от консултациите и специализираните изследвания, предлагани от нутрициониста д-р Альона Гъркова.

    Прочетете повече

  • Честит Бабинден 2023

    Честит Бабинден 2023

    Изминаха 3 години след като в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ започна мащабна вътрешна реформа, която да позволи насърчаването на раждането по естествените родови пътища (т.нар. нормално раждане) при нас, вярвайки, че това е изпълнение на най-добрата европейска медицинска практика в защита на здравето и интереса на нашите пациенти. От началото на реформата в нашата болница са проведени 4502 раждания. От тях 2888 са вагинални и 1614 оперативни. Родени са 4598 бебета – 2387 момчета и 2211 момичета. Общото съотношение за изминалите три години е 65% раждания по естествените родови пътища и 35% оперативни родоразрешения, което ни превръща във водещото родилно отделение в България по този показател. Това е благодарение на смелите и борбени жени, доверили се на нашите родилни екипи.

    Прочетете повече

  • Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

    Безплатни консултативни прегледи за двигателни развитие на деца

    Нашата грижа и внимание за вашите съкровища продължава и след зачеването и раждането им. От месец януари в нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация се възобновяват отново безплатните детски консултации за двигателно развитие. Всеки четвъртък от 12:00 до 19:00 ч. с предварително записан час на телефона на Сектора - +359 877 531 719 можете да запишете час за безплатен консултативни преглед при специалист за бебета и деца от 0 до 14 години за двигателното им развитие.

    Прочетете повече

  • Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    Разкриваме Ендометриоза център към Медицински комплекс "Д-р Щерев"

    Щастливи сме да обявим, че от месец януари 2023 г. към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ официално отваря врати специализиран Ендометриоза център. Завеждащ на Ендометриоза центъра ни е доц. Надя Магунска, АГ специалист и оперативен гинеколог с дългогодишен опит в ендоскопската гинекологична хирургия. Новоразкритият Ендометриоза център към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ включва мултидисциплинарен екип от водещи специалисти в няколко медицински специалности и съпътстващи лечението направления. Нашият екип може да предложи комплексен подход към профилактиката, диагностиката, терапията и поддържащото лечение, като по този начин лекуваме всички аспекти на заболяването ендометриоза.

    Прочетете повече

  • Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

    Как изпращаме 2022 и посрещаме 2023 (данни)

    В първите дни на 2023 година е време да ви представим равносметката на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ за изминалата година. Родилното ни отделение завърши 2022 година с общо 1044 родени бебета, от които 519 момичета (49,9%) и 522 момчета (50,1%). Тези малки съкровища се родиха при нас след 1013 раждания, от които 697 по естествените родови пътища (69%) и 316 с цезарово сечение (31%). И през 2022 г. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ продължи да бъде лидерът по т.нар. нормални раждания сред най-големите родилни отделения в България. Последното бебе за 2022 г. при нас се роди в 9:00 ч. сутринта на 31 декември, а първата родилка за 2023 беше приета в 01:04 ч. на 01 януари.

    Прочетете повече

  • Психологически аспекти на ендометриозата

    Психологически аспекти на ендометриозата

    Продължаваме да ви запознаваме със серия от специализирани статии, свързани с диагностиката и терапията на ендометриоза. Статиите са подготвени от членовете на мултидисциплинарния екип на Ендометриоза центъра към Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който ще бъде официално открит през месец декември 2022 г. Представяме ви статията подготвена от нашия психолог Катя Христова относно психологическите аспекти на заболяването еднометриоза.

    Прочетете повече

  • Приложение срещу рака на гърдата

    Приложение срещу рака на гърдата

    На 15 ноември от 18:00 ч. болницата ни ще бъде символичен домакин на ОНЛАЙН пациентска беседа на тема „Наследствен рак на гърдата“. В нея освен д-р Василева участие ще вземат ръководителят на нашата генетична лаборатория проф. Иванка Димова и оперативният ни гинеколог д-р Елица Валериева. Припомняме ви, че през месец октомври в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше представено приложението LIFE.

    Прочетете повече